Låna trots dålig ekonomi

Låna trots dålig ekonomi

juni 20, 2018 Av av Låna Pengar

Tillfälliga ekonomiska problem är inte ovanligt. Tack och lov finns det sätt att skaffa banklån trots att det är kris och panik. Däremot kan det vara svårt att få lån direkt, det krävs en del av dig som låntagare för att övertyga banken om att du är kreditvärdig. Sannolikt måste du se till att samla dina lån för att kunna få lov att låna mer pengar om du råkar ha en dålig ekonomisk situation just nu.

De traditionella bankerna är generellt sett inte speciellt pigga på att bevilja banklån när det finns frågetecken till den sökandes kreditvärdighet. Som tur är finns alternativa kreditgivare som – mot en högre ränta – kan överväga att ge lån till de allra flesta. Som vanligt gäller det att jämföra lån för att verkligen se till att du får det bästa lånet. Detta även om du befinner dig i en knepig sits och behöver ett nytt lån för att lösa gamla skulder.

När det är bråttom och du behöver ett lån snabbt så kan det vara tufft att sitta med tidigare lån. Speciellt svårt kan det vara att få mikrolån. Förhoppningsvis kan du få till en lösning där du kan få ett lån med säkerhet, ofta till bättre villkor än ett vanligt blanco lån. Som sagt, det behöver inte vara kört att få ett lån med tidigare skulder. Trots att det blir en större utmaning så finns det fortfarande chans att du kan beviljas ett lån.

Att ansöka om lån kan kännas tungt även om man har en bra ekonomi. Tyvärr är det inte alla som har optimala förutsättningar på lånemarknaden. Varje dag är det tusentals svenskar som söker lån. Kreditgivarna vill naturligtvis ha betalt för risken att låna ut pengar till dig om du har en trasslig situation med din privatekonomi. Försök alltid i möjligaste mån hålla dig borta från skuldregister! Man vet aldrig vad som händer och en vacker dag kanske du behöver låna pengar utan säkerhet, något som kan bli onödigt dyrt jämfört med ett normalt direktlån och andra flexibla kreditlösningar.

Att låna pengar utan regelbunden inkomst

Ta gärna en ordentlig diskussion med banken, förklara exakt hur det ligger till och vad du planerar att göra för att styra upp situationen. Det är inte omöjligt att få banklån med blygsam inkomst även om en svag ekonomi naturligtvis påverkar förutsättningarna hos banken. Glöm inte att det faktiskt går att ta lån med lite tuffare förutsättningar! Ge inte upp och du kan alltid ansöka hos andra kreditgivare som kanske har en andra bedömningskriterier för privatlån. Det finns även långivare som är specialiserade på att förmedla lån även till låntagare med med ogynnsam kredithistorik. Det är alltså inte alls omöjligt att låna pengar trots skulder.